Logo

Online Rondleiding door Ad van Liempt bij tentoonstelling

Online Rondleiding door Ad van Liempt bij tentoonstelling Oorlog in de provincie – de Utrechtse 50 foto’s vanaf vandaag online

Journalist en historicus Ad van Liempt geeft in onderstaande video een toelichting op de tentoonstelling Oorlog in de provincie – de Utrechtse 50 foto’s. In het eerste deel staat hij stil bij 12 foto’s en vertelt het verhaal achter ieder beeld. In het tweede deel gaat hij dieper in op foto's uit de laatste jaren van de oorlog en de bevrijding. 

Deel 1

 

 Deel 2

Tentoonstelling bezoeken
De tentoonstelling Oorlog in de provincie – de Utrechtse 50 foto’s is nog tot en met 27 juni gratis op afspraak te bezoeken bij het RHCVV in Breukelen. Bij uw bezoek ontvangt u een gratis boekje met alle foto’s en verhalen. Een ticket en tijdstip reserveren kan hier.

Wilt u meer lezen over de Tweede Wereldoorlog in de provincie Utrecht? Neem dan een kijkje op de website van Utrecht Altijd. Zij hebben Tweede Wereldoorlog-verhalen uit de regio verzameld: van een oorlogsmonument in Eemnes tot de mobilisatie van de Grebbelinie door kinderogen.