Logo

Kom met je klas naar ons archief

Het RHCVV biedt educatieve programma’s aan voor alle leeftijden. De 3.5 kilometer aan archieven die in de depots liggen opgeslagen, vormen de basis voor deze activiteiten.

We bieden enkele vaste onderwijsprogramma’s en gastlessen aan. Heb je interesse in een ander programma of een programma op maat? Neem dan contact met ons op via educatie@rhcvechtenvenen.nl.

Ontdekkingstocht in het archief
Groep 6 t/m 8

Tijdens deze archiefles krijgen de leerlingen een rondleiding in de depots en ontdekken ze aan de hand van opdrachten in de tentoonstelling meer over de lokale geschiedenis.

De klas wordt opgesplitst in twee groepen en iedere rondleiding duurt circa 20 à 25 minuten. In het depot ontdekken de leerlingen samen met een archiefmedewerker wat er in de depots ligt, waarom het er rond de 18 graden is, hoe de archiefstukken worden bewaard en dat je in de meeste gevallen een foto van je huis kunt terugvinden in onze archieven.

Archief als getuige van de Tweede Wereldoorlog; de videoserie
Groep 6 t/m 8

Het RHCVV heeft een achtdelige videoserie over lokale gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld. In deze korte video’s wordt aan de hand van archiefstukken een thema aangesneden. De video’s staan op onze website en op YouTube en kunnen eenvoudig in de klas worden bekeken. De video’s sluiten aan bij het curriculum van de basisscholen.

Wellicht ook interessant