Logo
Status toegankelijkheidslabel van Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

Toegankelijkheid

Het RHCVV vindt het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van onze diensten. 

Digitale toegankelijkheid

Deze website is nog in ontwikkeling. We zetten stappen om de website zo toegankelijk mogelijk te maken. Heeft u een vraag, suggestie of een klacht? Dan horen wij dit graag via communicatie@rhcvechtenvenen.nl

Toegankelijkheid van de locatie

Alle publieksruimtes, waaronder de studiezaal en de tentoonstelling, zijn rolstoeltoegankelijk. Sommige deuren zijn voor rolstoel- en rollatorgebruikers lastig te openen. Het kan daarom handig zijn om een begeleider mee te nemen tijdens uw bezoek. Alle ruimten zijn gratis te bezoeken.

Studiezaal

De studiezaal bevindt zich op de begane grond en is rolstoeltoegankelijk. 

Tentoonstelling

De tentoonstelling bevindt zich op de begane grond en is te bezoeken in de tentoonstellingsruimte bij de hoofdingang en in het auditorium. Deze ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. 

Koffieruimte 

De koffieruimte bevindt zich op de eerste verdieping en is te bereiken met een trap of lift. 

Mindervalide-toilet

Er is één mindervaliden-toilet aanwezig in het gebouw. Deze bevindt zich in de gang, net voorbij de garderobe. 

Scootmobiel

Het is mogelijk om met een scootmobiel (niet groter dan 120 cm lang, 70 cm breed en 109 cm hoog en met een maximale snelheid van 12 à 15 km per uur) de tentoonstelling te bezoeken. 

Wil je de studiezaal bezoeken in een scootmobiel? Neem dan contact op via mail, chat of telefoon. We bespreken en bekijken graag in gezamenlijk overleg de beste mogelijkheden en tijdstippen voor een bezoek.

Parkeerplaatsen

Er zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen voor de hoofdingang van het RHCVV. 

Wellicht ook interessant