Logo
Image

Word vrijwilliger

Heb je interesse in de lokale geschiedenis? Dan is vrijwilligerswerk bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen misschien iets voor jou.

Op dit moment zijn er zo'n 25 vrijwilligers actief bij het RHCVV. Het team van kundige vrijwilligers werkt met veel plezier aan het ontsluiten van ons omvangrijke archief. Zij gebruiken hun kennis van de regio om bijschriften voor foto’s te schrijven; ze verzorgen het veilig ompakken van archiefstukken, scannen van foto’s en het invoeren van gegevens in het zoeksysteem.

De gezamenlijke koffiemomenten worden gebruikt door vrijwilligers en medewerkers om bij te praten en vrijwilligers worden uitgenodigd voor alle evenementen en gestimuleerd om mee te doen aan onze cursussen. Voor meer informatie over wat vrijwilligers allemaal nog meer doen en of we uw hulp kunnen gebruiken, kunt u contact opnemen met de coördinator vrijwilligers via: info@rhcvechtenvenen.nl of loop eens binnen bij onze studiezaal.

Net als vele andere archiefdiensten en erfgoedinstellingen maakt het RHCVV gebruik van vrijwilligers die helpen bij het toegankelijk maken en beschikbaar stellen van archiefmateriaal voor het publiek. Je kunt hierbij denken aan de volgende werkzaamheden:

  • Inscannen en beschrijven van foto’s;
  • Ompakken van archiefstukken in zuurvrije omslagen;
  • Inventariseren van binnengekomen archiefstukken;
  • Koppelen van scans aan de bijpassende omschrijving;
  • Indexeren van doop-, trouw-, en begraafregisters;
  • Indexeren van notariële akten.

Natuurlijk zijn er ook andere werkzaamheden mogelijk. Denk hierbij aan het helpen bij cursussen paleografie of aan het meehelpen bij tentoonstellingen. Wij stemmen werkzaamheden tijdens een eerste kennismakingsgesprek graag met je af.

Wellicht ook interessant