Logo

Bouw- en omgevingsvergunningen

In onderstaand overzicht lees je welke bouw- en omgevingsgunningen wij van elke plaats bewaren. Een bouwvergunningsdossier bestaat doorgaans uit een vergunningsaanvraag, bouwtekeningen en andere correspondentie. Enkele vergunningsdossiers zijn gedigitaliseerd, maar veruit de meeste vergunningen kun je alleen fysiek inzien op de studiezaal. Je kunt hiervoor een afspraak inplannen via het afspraakformulier.

In de woonomgeving kun je zoeken op adres, maar let op: niet alle adressen zijn hierin terug te vinden. Weet je niet zeker of we een vergunning van jouw pand bewaren? Ook in dat geval vragen we je een afspraak in te plannen voor inzage op onze studiezaal via het afspraakformulier. Wij zoeken eerst voor je uit of er een vergunning aanwezig is. Mochten wij geen vergunning hebben, dan laten we dit aan je weten.

 

Gemeente De Bilt

Bouwvergunningen uit deze gemeente kun je alleen fysiek inzien op onze studiezaal.

Bij ons kun je bouwvergunningen inzien uit de volgende perioden:

  • Bilthoven en De Bilt: 1887 – 1987 
  • Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek: 1899 – 2000

De adressen van Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek zijn nog niet vindbaar op onze website. De studiezaalmedewerkers zoeken voor je uit of wij bouwvergunningen van het aangevraagde adres bewaren.

Voor recentere bouw- en omgevingsvergunningen kun je een afspraak maken met de gemeente De Bilt.

 

Gemeente De Ronde Venen

Bij ons kun je bouw- en omgevingsvergunningen inzien uit de volgende perioden:

Voor recentere bouw- en omgevingsvergunningen kun je contact opnemen met de afdeling Omgevingszaken van gemeente De Ronde Venen via  omgevingszaken@derondevenen.nl.

Gemeente Stichtse Vecht

Enkele bouwtekeningen zijn gedigitaliseerd en deze kunnen wij, op aanvraag, kosteloos toesturen. Vul het afspraakformulier in om een aanvraag in te dienen. Het kan namelijk voorkomen dat er van het betreffende adres ook oudere, niet-gedigitaliseerde bouwdossiers bij ons aanwezig zijn. In dat geval plannen wij ook een afspraak met je in voor inzage op onze studiezaal in Breukelen.

Bij ons kun je bouwvergunningen inzien uit de volgende perioden:

Voor recentere bouw- en omgevingsvergunningen kun je een afspraak maken met de gemeente Stichtse Vecht.

Voor bouwvergunningen van Oud-Zuilen tot 1953 kun je contact opnemen met Het Utrechts Archief.

Gemeente Nieuwkoop

Vrouwenakker en een deel van Nieuwveen vielen vroeger onder de gemeente Mijdrecht. Een deel van Woerdense Verlaat viel onder de gemeente Wilnis. Daarom bewaren wij ook bouwvergunningen van deze drie dorpen tot 1988. Bij ons kun je bouwvergunningen inzien uit de volgende perioden:

Voor andere bouw- en omgevingsvergunningen kun je contact opnemen met de gemeente Nieuwkoop.

Wellicht ook interessant