Logo

Archief Weesp verhuist van RHCVV naar Stadsarchief Amsterdam

Op 20 december worden de archieven en collecties van Weesp verhuisd naar de depots van het Stadsarchief Amsterdam, in verband met de fusie Amsterdam-Weesp. Wij hebben de afgelopen jaren met veel plezier de waardevolle en zeer diverse archiefcollectie van Weesp beheerd, toegankelijker gemaakt en bij het publiek onder de aandacht gebracht. Wij dragen de Weesper archieven vol vertrouwen over aan het Stadsarchief Amsterdam.

Afgelopen maandag 12 december namen wij alvast informeel afscheid van het Weesper archief en stonden er feestelijk bij stil samen met vaste bezoekers, vrijwilligers en medewerkers van de voormalige gemeente Weesp.
 
Op dinsdag 20 december a.s. start de verhuizing van de Weesper archieven naar het Stadsarchief Amsterdam en kunnen de archiefstukken tijdelijk niet geraadpleegd worden. Vanaf 10 januari 2023 is het archief weer in te zien. De stukken kunnen dan aangevraagd worden voor inzage in de studiezaal van het Stadsarchief Amsterdam, lees hier meer over de openingstijden van de studiezaal.
 
Vanaf 10 januari kan er ook een aanvraag worden gedaan om archiefstukken en bouwdossiers te laten digitaliseren (hier zijn geen kosten aan verbonden). Op die manier is het mogelijk om de betreffende archiefstukken thuis digitaal in te zien.
 
Meer informatie over (de online toegankelijkheid van) het archief van Weesp is te vinden op de website van het Stadsarchief Amsterdam

Wil je meer weten over de verhuizing van het archief van Weesp en de dienstverlening van het Stadsarchief? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 – 251 15 11 (di t/m vr van 10-15 uur).
 
Een aantal Weesper archiefstukken is tot eind maart 2023 te zien in onze tentoonstelling ‘Soldaten in de streek 1672-1673. Restanten van het Rampjaar in het archief’ op onze locatie in Breukelen. Voor alle informatie over de tentoonstelling kun je terecht op onze tentoonstellingspagina. Of bel naar 0346-259425 (ma t/m vrij van 09.00-16.00 uur).