Logo
Terugblik op een geslaagde Open Monumentendag 2023

Terugblik op een geslaagde Open Monumentendag 2023

Op 9 september was het zover: Open Monumentendag. Zowel in het Regionaal Historisch Centrum in Breukelen als in gemeentehuis Jagtlust in De Bilt waren wij te vinden om te vertellen over ons archief, rondleidingen te geven en vragen te beantwoorden.

nieuws terugblik openmonumentendag 02 796x448px

In Breukelen konden bezoekers deelnemen aan een van onze rondleidingen. Zij kregen zo de kans een kijkje te nemen in ons depot en een aantal bijzondere archiefstukken van dichtbij te bekijken. Hier kregen zij bijzondere stukken te zien, zoals oude tekening van Landgoed Gruntenstein uit de 18e eeuw, en leerden ze hoe wij te werk gaan. In de studiezaal gaven onze studiezaalmedewerkers een toelichting op hun werk en hielpen bij onderzoek naar familie of het vinden van bouwtekeningen.

nieuws terugblik openmonumentendag 03 796x448px

In ons auditorium was Fotoclub Stichtse Vecht aanwezig voor het laten maken van een portretfoto; waar Ap Reinders, burgemeester van Stichtse Vecht, direct gebruik van maakte. Tot slot konden bezoekers de fototentoonstelling Typisch Jaren ‘20 van Fotoclub Stichtse Vecht bezichtigen.

In het gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven werd Open Monumentendag feestelijk geopend door burgemeester Sjoerd Stappers en wethouder Anne Marie ’t Har. Meer dan honderd bezoekers konden leren schrijven als een 17e eeuws persoon, kregen alles te weten over wat een chirograaf is en konden puzzels maken van foto’s uit ons archief.

Het was een zeer geslaagde Open Monumentendag. We zien je graag terug op Open Monumentendag 2024.