Logo
Tentoonstelling ‘De stem van het volk’ officieel geopend

Tentoonstelling ‘De stem van het volk’ officieel geopend

Op vrijdag 8 december opende burgemeester Sjoerd Potters van gemeente De Bilt de tentoonstelling ‘De stem van het volk. Ontwikkeling van de democratie in Nederland vanaf 1795’ bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV).

nieuws terugblik openmonumentendag 02 796x448px

Sjoerd Potters: ‘Een jaar lang aandacht voor “de stem van het volk” als onmisbaar onderdeel van de ontwikkeling van onze democratie en onze grondwet is geen overbodige luxe. Uit een peiling door het ministerie van Binnenlandse Zaken eerder dit jaar, blijkt dat 70 % van de Nederlanders vindt dat zij de inhoud van de grondwet niet of niet goed kennen. Het overgrote deel van de Nederlanders wil er gelukkig ook meer over weten. Met deze tentoonstelling worden zij op hun wenken bediend.’

Tijdens de opening bekeken de genodigden de affichewand en verdiepten zich in de verhalen achter de bijzondere archiefstukken. Ook konden ze zelf aan de slag met democratische vraagstukken. Zo brachten ze hun stem uit voor of tegen een grondwetswijziging en namen tot slot door middel van kaarten met spotprenten, foto's en affiches de ‘democratie mee naar huis’.

Meer weten over de tentoonstelling? Lees hier verder