Logo
Lezing met rondleiding bij tentoonstelling ‘De stem van het volk’

Lezing met rondleiding bij tentoonstelling ‘De stem van het volk’

Ontdek de verborgen verhalen van de democratie in Nederland op 25 maart (19.30 - 21.00 uur) bij het RHCVV.


Tijdens deze avond geeft Wouter van Dijk (historicus en senior collectiebeheerder bij het RHCVV) een lezing bij de tentoonstelling ‘De stem van het volk. Ontwikkeling van de democratie in Nederland vanaf 1795’, met aansluitend een rondleiding door de tentoonstelling. Deelname kost €5,- (inclusief koffie en thee). Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De stem van het volk
De tentoonstelling vertelt het verhaal van de (moderne) democratie en democratische waarden in Nederland. Thema’s zoals kiesrecht, het kiesstelsel, de grondwet, de rol van politieke partijen, de emancipatie van verschillende bevolkingsgroepen, de werking van het democratisch stelsel en de rol van de burger in de democratie komen aan bod.

Wouter van Dijk, die tevens het historisch onderzoek voor de tentoonstelling heeft verricht, zal tijdens de lezing aan de hand van diverse lokale archiefstukken de geschiedenis van de Nederlandse democratie illustreren. In de archieven blijken vele verborgen verhalen te liggen wachten om verteld te worden.