Logo
Boeklancering ‘Oud Breukelen. Bijzondere verhalen van twee kameraden’

Boeklancering ‘Oud Breukelen. Bijzondere verhalen van twee kameraden’

Op maandag 19 juni van 14.00 – 17.00 uur ben je van harte welkom bij het RHCVV voor de lancering van het boek ‘Oud Breukelen. Bijzondere verhalen van twee kameraden’, geschreven door dorpsgenoten en jeugdvrienden Teun Mur en Cock Pleijster. Kort nadat het boek eind april gereed was, is Cock Pleijster helaas overleden. Als eerbetoon en omdat hij het op deze manier had gewild, is besloten het boek op de vooraf afgesproken wijze voor het eerst feestelijk te presenteren bij het RHCVV.

Onder het genot van een kop thee of koffie met wat lekkers, kan het boek maandag 19 juni bij ons worden aangeschaft. Natuurlijk signeert auteur Teun Mur graag een exemplaar en vertelt hij over de totstandkoming van het boek, de bijzondere vriendschap en de avonturen die hij met Cock meemaakte.

Wat begon met het schrijven van Facebookberichten van de jeugdvrienden, over hun belevenissen in Breukelen kort na de Tweede Wereldoorlog, mondde uit in het schrijven van dit boek. De herinneringen en streken van de jeugdvrienden worden in het boek aangevuld met foto’s uit het familiearchief van Cock Pleijster en de archieven van het RHCVV.

Het boek is vanaf 20 juni te koop (€17,50) bij het regionaal archief RHCVV en boekhandel van Kralingen in Breukelen.

 

img boeklancering bijzondere verhalen 500x500px