Logo

Wilma de Kruijter-Zandstra met pensioen

Na 12,5 jaar gaat Wilma de Kruijter-Zandstra, onze collega Dienstverlening en Collectie, met pensioen. Sinds de oprichting van het RHCVV in 2009 was Wilma betrokken als medewerker op de studiezaal en als medewerker materiele verzorging.  

Wilma heeft zich in het bijzonder ontfermd over de kerkarchieven. Haar kantoor werd zo nu en dan gekenmerkt door honderden documenten die gesorteerd en beschreven moesten worden. Vaak kwam zij dan, bedekt onder een laagje archiefstof, uit haar kantoor lopen om ons haar vondsten te tonen. Favoriet waren dan vaak de briefjes die helemaal niet thuishoorden in een kerkarchief. Denk aan boodschappenlijstjes op kladblaadjes. Als je meer wilt lezen over hoe je een kerkarchief inventariseert, lees dan deze blog die Wilma schreef.

Veel bezoekers kennen Wilma van de studiezaal, want naast haar werkzaamheden met betrekking tot de kerkarchieven heeft zij ook altijd dienst gedraaid als medewerkster dienstverlening. Bij vragen van bezoekers ging Wilma vaak tot het uiterste om het onderste uit de kan te halen en hen van zo veel mogelijk informatie te verschaffen.

Daarnaast heeft Wilma zich met hart en ziel ingezet voor onze vrijwilligers. Zij hielp hen met het inventariseren van archieven of met het ontcijferen van lastige handschriften en omgekeerd leerde Wilma veel van onze vrijwilligers die haar graag vertelden over de lokale geschiedenis.  Dat de vrijwilligers in de coronaperiode, toen wij gesloten waren, niet langs konden komen ging haar dan ook erg aan het hart. Zij hield nauw contact met ieder van hen en hielp sommige van hen met het vrijwilligerswerk doen vanuit huis.

Wij hebben Wilma de afgelopen jaren leren kennen als een ontzettend zorgzame, grappige en intelligente vrouw en wij gaan haar als collega erg missen. Gelukkig heeft zij aangegeven na haar pensioen zich te willen blijven inzetten als vrijwilliger om historisch onderzoek te doen en een aantal vrijwilligers te ondersteunen met hun werkzaamheden. Wij hopen haar dus nog regelmatig te mogen verwelkomen op onze studiezaal. Bedankt voor alles Wilma, en geniet van je pensioen!

Wilma