Logo
Feestelijke presentatie publicatie

Feestelijke presentatie publicatie

Commissaris van de Koning Hans Oosters kreeg donderdag 30 mei het eerste exemplaar van de publicatie ‘De stem van het volk’ overhandigd.

In aanwezigheid van een volle zaal met genodigden werd gisteravond het eerste exemplaar van de publicatie ‘De stem van het volk’ uitgereikt aan Hans Oosters, Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. Het boek werd overhandigd door Roosmarijn Ubink, directeur-archivaris van het RHCVV.

Hans Oosters sprak zijn waardering uit voor het werk en de boodschap van het boek: “Na lezing van dit boek ga je niet alleen de waarde van onze democratie beter begrijpen; je gaat ook beter begrijpen dat we onze democratische samenleving iedere dag met elkaar maken en er samen aan moeten blijven werken. Want: vrijheid en vrede vergen continu onderhoud.”

De feestelijke presentatie werd afgesloten door Ap Reinders, burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht en tevens voorzitter van het algemeen bestuur van het RHCVV. Hij benadrukte het belang van regionale archieven in het vertalen en verduidelijken van het landelijke verhaal van de democratie, evenals de invloed van de bevolking op deze democratie. “Democratie is hard werken en kan verrassende uitkomsten hebben. Ik ben benieuwd welk beeld over 200 jaar uit ons regionaal archief opdoemt over democratie in de jaren waarin we nu leven,” aldus Reinders.

‘De stem van het volk’ is geschreven door Wouter van Dijk, historicus en collectiebeheerder bij het RHCVV, en is uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij Waanders.
Het boek telt 160 pagina’s, kost € 16,50 en is verkrijgbaar bij het RHCVV, de boekhandels, via waanders.nl en online.