Logo

Er wordt hard gewerkt aan de beeldbank

Al geruime tijd staat de beeldbank van het RHC Vecht en Venen 'op zwart'. Dat wil zeggen dat het overgrote deel van de afbeeldingen thuis niet te bekijken is. Wel zijn de beschrijvingen zichtbaar. Het RHC Vecht en Venen heeft hiertoe, net als vele andere archiefdiensten, besloten in verband met het uitzoeken van de auteursrechten die op de beeldcollectie berusten. Nieuwsuur besteedde er op 4 maart jl. aandacht aan. De uitzending schetst helder het probleem en het standpunt van de archiefdiensten.

Op dit moment is het het RHC Vecht en Venen druk doende om de beeldcollectie door te nemen. Per afbeelding wordt onderzocht wie de rechten op de afbeelding heeft. Afbeeldingen waar de auteursrechten van zijn vervallen of waarvan het RHC Vecht en Venen de auteursrechten in haar bezit heeft worden weer toegankelijk gemaakt. Het zal echter nog geruime tijd duren eer de gehele collectie is doorgenomen.

Alle afbeeldingen zijn wel beschikbaar op de computers in de studiezaal te Breukelen. Uiteraard bent u van harte welkom om hier in onze collectie te snuffelen! 

beeldbank