Stichtse Vecht

Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen. De gemeente heeft zo'n 63.000 inwoners. Stichtse Vecht ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht en telt een aantal kernen, veelal bestaand uit dorpen of buurtschappen.Lees meer >>
De Ronde Venen

De Ronde Venen

De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen. De gemeente telt bijna 43.000 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, Schiphol en Utrecht. De belangrijkste woonkernen in de gemeente zijn de dorpen en buurtschappen Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Abcoude...Lees meer >>
De Bilt

De Bilt

De Bilt is een fusiegemeente die in 2001 is ontstaan na samenvoeging van de gemeenten Maartensdijk en De Bilt. Het gebied dankt zijn bestaan aan de grootschalige ontginningen van het waterrijke veen- en moerasgebied, die in de 12e eeuw zijn begonnen.Lees meer >>
Weesp

Weesp

De geschiedenis van Weesp gaat terug tot ver in de middeleeuwen. In het jaar 1156 komt de naam voor het eerst voor in een oorkonde van de bisschop van Utrecht. De naam “Weesp” betekent: “weide aan het water”. In 1355 krijgt Weesp van hertog Willem van Beieren stadsrechten. Het stadsrecht is één van de oudste archiefstukken van het gemeentearchief...Lees meer >>
Uw zoekacties: Groene Kruis, afdeling De Bilt/Bilthoven, 1950-1973

1119 Groene Kruis, afdeling De Bilt/Bilthoven, 1950-1973

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Het archief is afkomstig van mevrouw Bos-Ket, voormalig wethouder, bestuurslid van het CMD Stichting Centrum voor Maatschappelijke Dienstverlening en het Groene Kruis afdeling De Bilt/Bilthoven, lid van De Rooie Vrouwen van de PvdA. Het zijn stukken afkomstig uit haar privé-bezit en ze geven geen compleet beeld van de activiteiten van deze organisaties.
De inventaris bestaat uit drie delen, deel 1 is een inventaris van de stukken van het CMD uit de periode 1986-1987 en deel 2 de plaatsingslijst van financiële stukken van het Groene Kruis afdeling De Bilt/Bilthoven uit de periode 1950-1968. Het Groene Kruis is eind 1973 opgegaan in het CMD. Deel 3 is de plaatsingslijst van stukken van de Rooie Vrouwen van de PvdA afdeling De Bilt/Bilthoven.
Er zijn 3 afzonderlijke archieven van gemaakt.
Wilma Storimans, oktober 2005.

Kenmerken

Datering:
1950-1973
Auteur:
W. Storimans
Datering toegang:
2005
Openbaarheid:
Volledig openbaar
Soort toegang:
Plaatsingslijst
Hoofdrubriek:
07. Gedeponeerde archieven
Subrubriek:
07.05 Gezondheidszorg
Gemeente:
De Bilt
Plaatsnaam:
De Bilt en Bilthoven
Archiefbewaarplaats:
Breukelen
Herkomst:
Schenking
Notabene:
Het archief is opgeborgen bij de Rooie vrouwen van de PvdA, afdeling De Bilt en Bilthoven
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen. Toegang 1119: Groene Kruis, afdeling De Bilt/Bilthoven, 1950-1973
VERKORT:
NL-BklVV 1119
Categorie:
 
 
 

Om RHC Vecht en Venen goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.