Logo
Lezing met rondleiding bij tentoonstelling ‘De stem van het volk’

Lezing met rondleiding bij tentoonstelling ‘De stem van het volk’

Ontdek de verborgen verhalen van de democratie in Nederland, tijdens deze avond over de ontwikkeling van de democratie in Nederland op maandagavond 25 maart van 19.30 tot 21.00 uur.


Wouter van Dijk (historicus en senior collectiebeheerder bij het RHCVV) geeft deze avond een lezing bij de tentoonstelling ‘De stem van het volk. Ontwikkeling van de democratie in Nederland vanaf 1795’, met aansluitend een rondleiding door de tentoonstelling. Deelname kost €5,- (inclusief koffie en thee). Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

‘De stem van het volk’
De tentoonstelling vertelt het verhaal van de (moderne) democratie en democratische waarden in Nederland. Thema’s zoals kiesrecht, het kiesstelsel, de grondwet, de rol van politieke partijen, de emancipatie van verschillende bevolkingsgroepen, de werking van het democratisch stelsel en de rol van de burger in de democratie komen aan bod.

Wouter van Dijk, die tevens het historisch onderzoek voor de tentoonstelling heeft verricht, zal tijdens de lezing aan de hand van diverse lokale archiefstukken de geschiedenis van de Nederlandse democratie illustreren. In de archieven blijken vele verborgen verhalen te liggen wachten om verteld te worden.

Praktische informatie
Datum: ​​maandag 25 maart
Tijd: ​​19.30 – 21.00 uur
Locatie: ​​Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen, Schepersweg 6E, Breukelen (in het Cultuurhuis)
Toegang:​ € 5,– (inclusief koffie en thee)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.