Logo
Cursus stamboomonderzoek voor beginners – VOL

Cursus stamboomonderzoek voor beginners – VOL

Deze cursus is vol en aanmelden voor de reservelijst is niet meer mogelijk. Ben je geïnteresseerd in de cursus stamboomonderzoek in 2025? Meld je aan via e-mail onder vermelding van ‘wachtlijst cursus 2025’. We informeren je dan als eerste over ons nieuwe cursusaanbod in het nieuwe jaar.

Cursus stamboomonderzoek voor beginnners 2024

Heb je altijd al je familiegeschiedenis willen uitzoeken, maar weet je niet waar te beginnen? Eind maart begint onze nieuwe cursus stamboomonderzoek voor beginners. In vier bijeenkomsten (naar keuze op donderdagavond of vrijdagmiddag) krijg je een introductie in de wereld van stamboomonderzoek, waarbij de focus ligt op het leren begrijpen en interpreteren van diverse historische bronnen. Je leert welke historische bronnen er zijn, wat hun waarde is en je krijgt handvatten voor het zelf doen van onderzoek. Met de opgedane kennis kun je straks online en in alle Nederlandse archieven aan de slag. Het is dus niet noodzakelijk dat je voorouders uit deze omgeving komen.

In archieven zijn prachtige verhalen te ontdekken. De hoeveelheid (digitale) bronnen kan echter overweldigend zijn en hoe interpreteer je die informatie vervolgens op een goede manier? De cursus geeft je een inleiding op stamboomonderzoek en leert je alles over bronnen als de Burgerlijke Stand, notarieel archief en Doop-, Trouw- en Begraafboeken.

De cursus wordt gegeven door Els Elenbaas. Zij was jaren werkzaam bij het Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), heeft een aantal publicaties op haar naam staan en is een autoriteit in Nederland op het gebied van genealogie.

Praktische informatie
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Aanmelden voor de reservelijst kan voor de middagcursus of de avondcursus.

  • Middagcursus (14.00-16.00 uur) op vrijdag 22 en 29 maart, 5 en 12 april.
  • Avondcursus (19.00-21.00 uur) op donderdag 21 en 28 maart, 4 en 11 april.

De cursus kost € 40,– inclusief koffie en thee en wordt gegeven bij het regionaal archief RHCVV aan de Schepersweg 6e, in het Cultuurhuis in Breukelen. Er is een maximumaantal deelnemers van 10 personen per groep.

Ben je geïnteresseerd in de cursus stamboomonderzoek in 2025? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘wachtlijst cursus 2025’.