Logo
Cursus Paleografie voor Gevorderden – Volgeboekt

Cursus Paleografie voor Gevorderden – Volgeboekt

Ga jij regelmatig de uitdaging aan om oude handschriften te ontcijferen en wil je hier nog beter in worden? Dan is onze cursus ‘Paleografie voor gevorderden’ precies wat je zoekt!

De cursus is ontwikkeld voor iedereen die de basisprincipes van paleografie al beheerst en graag deze kennis en vaardigheden wil verdiepen. Tijdens vijf cursusavonden leer je handschriften uit verschillende periodes, van zestiende tot twintigste eeuw, te ontcijferen en de tekst in haar tijd te plaatsen en begrijpen.

Wat je kunt verwachten tijdens de cursus:

  • Leer complexe handschriften ontcijferen; van laatmiddeleeuwse manuscripten tot negentiende-eeuwse brieven.

  • Paleografie gaat verder dan alleen letters. Tijdens de cursus leer je ook de culturele, sociale en politieke context van elk document begrijpen om zo het volledige verhaal te reconstrueren.

  • Het is een interactieve cursus. Je werkt samen met medecursisten om complexe handschriften te analyseren en te interpreteren.

  • Onze ervaren docent staat tijden de cursusavonden en daarbuiten voor je klaar om je te helpen bij het ontcijferen van de teksten.

Schrijf je in voor deze cursus Paleografie voor gevorderden en ontdek de wereld van oude geschriften.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 19.15 – 21.00 uur.

Cursusdata

Donderdag 9, 16, 23 november, donderdag 7 en 14 december.

De cursus kost € 55,– pp (inclusief materiaal, koffie en thee) en wordt gegeven bij ons op het archief, Schepersweg 6e in Breukelen. Aan de cursus kunnen maximaal 10 personen deelnemen, aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.