Oude tentoontstellingen

Categorie: Tentoonstellingen
Gepubliceerd op vrijdag 30 januari 2015 08:54
Hits: 7446

Hier vindt u een overzicht van webtentoonstellingen die in het verleden via deze website tentoongesteld werden.

Arm en rijk

De tentoonstelling Arm en Rijk in Vecht en Venen toont u de sociale tegenstellingen in de achttiende, negentiende en twintigste eeuw in onze regio. Aan de hand van foto’s schetsen wij een beeld van de tegenstellingen tussen de armen en de rijken in de gemeenten Stichtse Vecht, De Ronde Venen en De Bilt.

Voortvarend in de Vechtstreek

Deze tentoonstelling toont u beelden van de industriële bedrijvigheid in de 19de en 20ste eeuw langs de Vecht en het kanaal.

Topstukken rond de buitenplaats

Stichtse Vecht heeft het grootste aantal buitenplaatsen van Nederland binnen haar grenzen. Uit de rijke archieven van aangeslotenen van Vechtsnoer, het culturele samenwerkingsverband in Stichtse Vecht, is uniek beeldmateriaal rond het thema buitenplaatsen gedigitaliseerd.

Fototentoonstelling Weesp

Deze webtentoonstelling is gemaakt ter ere van de aansluiting van de gemeente Weesp bij het RHC Vecht en Venen. De tentoonstelling toont u tien topstukken uit de fotocollectie van het archief van Weesp. Voor het vormen van een bijzondere en unieke fotocollectie is vanaf het ontstaan van de archiefdienst van Weesp aandacht geweest.

Ontvangen en imponeren

Het bezit van een buitenplaats was het statussymbool bij uitstek. Het huis werd ’s zomers bewoond en was de ideale plek om gasten te ontvangen en te imponeren. De bezoeker werd bij het betreden van de tuin al verrast door een prachtig toegangshek, een fraai aangelegde tuin met theekoepel, geschoren hagen, bloemperken of een oranjerie met exotische planten. Laat u verrassen door prachtige afbeeldingen waarin dit ontvangen en imponeren op de buiten s aan de Vecht centraal staan.

 

2015 webexpo5 kaart Oostveen

"Kaarte van de Landen gelegen onder Oostveen", door J. Vermeer (1798)