Vrijwilligers

Categorie: Vacature
Gepubliceerd op dinsdag 26 november 2013 09:55
Geschreven door DE REE archiefsystemen
Hits: 21466

Let op! Momenteel hanteren wij een tijdelijke vrijwilligersstop. Zodra de vrijwilligersstop wordt opgeheven communiceren wij dat op deze pagina. 

Heeft u interesse in de lokale  geschiedenis? Dan is vrijwilligerswerk bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen misschien iets voor u.
 
Op dit moment zijn er zo'n 25 vrijwilligers actief bij het RHCVV. Het team van kundige vrijwilligers werkt met veel plezier aan het ontsluiten van ons omvangrijke archief. Zij gebruiken hun kennis van de regio om bijschriften voor foto’s te schrijven; ze verzorgen het veilig ompakken van archiefstukken, scannen van foto’s en het invoeren van gegevens in het zoeksysteem.

De gezamenlijke koffiemomenten worden gebruikt door vrijwilligers en medewerkers om bij te praten en vrijwilligers worden uitgenodigd voor alle evenementen en gestimuleerd om mee te doen aan onze  cursussen. Voor meer informatie over wat vrijwilligers allemaal nog meer doen en of we uw hulp kunnen gebruiken, kunt u contact opnemen met de coördinator vrijwilligers via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of loopt u eens binnen bij onze studiezaal.

Net als vele andere archiefdiensten en erfgoedinstellingen maakt het RHCVV gebruik van vrijwilligers die helpen bij het toegankelijk maken en beschikbaar stellen van archiefmateriaal voor het publiek. U kunt hierbij denken aan de volgende werkzaamheden:

Nauurlijk zijn er ook andere werkzaamheden zijn mogelijk. Denkt u hierbij aan het helpen bij cursussen paleografie of aan het meehelpen bij tentoonstellingen. Wij stemmen werkzaamheden tijdens een eerste kennismakingsgesprek graag met u af.

Weesp en Breukelen

Het RHCVV heeft haar hoofdstudiezaal in Breukelen en een dependance in Weesp. Op beide locaties is vrijwilligerswerk mogelijk.

 

 

 

Vrijwilligers