Thomas Posthuma overleden

Categorie: Weesp
Gemaakt op donderdag 01 april 2021 07:04
Gepubliceerd op donderdag 01 april 2021 08:28
Geschreven door Wouter van Dijk
Hits: 2893

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Thomas Posthuma op dinsdag 23 maart jl. is overleden. Wij hebben Thomas leren kennen als een vriendelijke, innemende en zachtaardige man die altijd de energie en het enthousiasme had om onbekenden over zijn grafische werk en zijn carrière bij Van Houten Cacao te vertellen.

In de periode voorafgaand aan de Covid-19-pandemie hadden wij nog nauw contact met Thomas om de archieven van het werk van hem en zijn vader nog beter toegankelijk te maken. Veel van de ontwerpen die Thomas tijdens zijn carrière maakte worden bewaard in onze depots en zijn via onze website te bekijken. Er lagen plannen om samen met hem de ontwerpgeschiedenis van zijn werken op schrift te stellen. Daar was het door de pandemie helaas nog niet van gekomen.

Het RHC Vecht en Venen zal ervoor zorgen dat de nalatenschap van Thomas die aan haar is toevertrouwd zorgvuldig bewaard en beheerd wordt, in overleg met zijn nabestaanden, zodat het mogelijk blijft kennis te nemen van zijn bijzondere werk dat onlosmakelijk met de geschiedenis van Van Houten en daarmee met Weesp is verbonden.

Wij wensen Thomas’ nabestaanden veel sterkte met het verwerken van het verlies van hun dierbare.

 

Ontwerpen van sportauto's, gemaakt door Thomas Posthuma, 1948-1949