Opening tentoonstelling Plaatselijke figuren

Categorie: Stichtse Vecht
Gemaakt op vrijdag 26 mei 2017 12:54
Gepubliceerd op vrijdag 26 mei 2017 12:54
Geschreven door Wouter van Dijk
Hits: 2061

Groepsfoto

Foto: Marije van der Hoeven

 In het Regionaal Historisch Centrum is tot eind augustus de tentoonstelling 'Plaatselijke figuren' te bezichtigen. De tentoonstelling is een project van Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht. Leerlingen van de groepen 5 en 6 van basisscholen in Breukelen, Kockengen, Loenen aan de Vecht, Nigtevecht en Vreeland verdiepten zich in de vraag: “Hoe wil jij geportretteerd worden voor de toekomst?” Aan de hand van het lesmateriaal bestudeerden ze portretten van vroeger en nu. Door te benoemen wat ze zagen werd er nagedacht over wat voor mensen er op de foto stonden. Waarom hadden deze personen zich laten portretteren en waarom op deze manier? Onder leiding van fotografe Marije van der Hoeven maakten de 475 leerlingen vervolgens hun eigen groepsportretten. Zo raakten de leerlingen spelenderwijs bekend met portretfotografie én met het RHC Vecht en Venen, dat het historische beeldmateriaal beschikbaar had gesteld.

Foto plaatselijke figurenTijdens de feestelijke opening op 19 mei konden de leerlingen van de Wegwijzer in Kockengen voor het eerst het resultaat zien van de portretten die onder leiding van fotografe Marije van der Hoeven gemaakt zijn. De leerlingen reageerden dolenthousiast op de bijzondere serie foto's waar zij als sporter, wetenschapper, paardengek of nog veel meer te zien zijn. Wethouder Pieter de Groene van de gemeente Stichtse Vecht, Willem Mooij van de Historische Kring van Loenen en een aantal medewerkers van het RHC Vecht en Venen werden door Marije van der Hoeven geportretteerd.

Geïnteresseerden kunnen op dinsdag en donderdag tussen 9.00-16.00 uur vrij binnenlopen in het RHC Vecht en Venen aan de Schepersweg 6E te Breukelen. Voor de andere dagen en voor groepen (scholen) kan telefonisch een afspraak gemaakt worden via tel.nr. 0346-259425.

Erika Hokke en Ellen Drees van het RHC Vecht en Venen

poseren met Willem Mooij voor Marije van der Hoeven.

Foto: Marije van der Hoeven