Stichtse Vecht

Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen. De gemeente heeft zo'n 63.000 inwoners. Stichtse Vecht ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht en telt een aantal kernen, veelal bestaand uit dorpen of buurtschappen.Lees meer >>
De Ronde Venen

De Ronde Venen

De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen. De gemeente telt bijna 43.000 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, Schiphol en Utrecht. De belangrijkste woonkernen in de gemeente zijn de dorpen en buurtschappen Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Abcoude...Lees meer >>
De Bilt

De Bilt

De Bilt is een fusiegemeente die in 2001 is ontstaan na samenvoeging van de gemeenten Maartensdijk en De Bilt. Het gebied dankt zijn bestaan aan de grootschalige ontginningen van het waterrijke veen- en moerasgebied, die in de 12e eeuw zijn begonnen.Lees meer >>
Weesp

Weesp

De geschiedenis van Weesp gaat terug tot ver in de middeleeuwen. In het jaar 1156 komt de naam voor het eerst voor in een oorkonde van de bisschop van Utrecht. De naam “Weesp” betekent: “weide aan het water”. In 1355 krijgt Weesp van hertog Willem van Beieren stadsrechten. Het stadsrecht is één van de oudste archiefstukken van het gemeentearchief...Lees meer >>

Toon mij nieuws uit de gemeente:

Lustrumdag Historische Kring Breukelen

Op zaterdag 23 april a.s. viert de Historische Kring Breukelen haar 30-jarig bestaan met aantrekkelijke activiteiten voor de leden. Het ochtendprogramma is zelfs voor iedereen gratis toegankelijk en vindt plaats in de eeuwenoude Pieterskerk aan de Straatweg 59.

Vanaf 10.00 uur bent u welkom in het koor van de kerk om een kopje koffie of thee te drinken en de tijdschriften in te kijken, die sinds 1986 zijn verschenen. Vele onderwerpen en talloze artikelen passeerden in de afgelopen 30 jaren de revue, merendeels geschreven door oprichter en erelid dr. Arie Manten.

Om 10.30 uur neemt historicus en huidig redactielid Bertine Oosthoek-Bogaard ons mee in de geschiedenis van Breukelen aan de hand van het bijzondere interieur van de Pieterskerk. Speciale aandacht zal worden geschonken aan enkele beroemde Breukelse dames, die een laatste rustplaats vonden in de fraaie grafkapellen van de kerk. Aan het eind van de lezing gaan de oorspronkelijke toegangsdeuren onder de toren open en maken we met elkaar nog even een rondje om de oude dorpskerk.

Mocht u de lezing bij willen wonen, dan kunt u zich aanmelden per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Natuurlijk kunt u zich ook direct als lid aanmelden voor 19,50 per jaar en wel via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan ontvangt u voortaan het Tijdschrift van de HKB minimaal drie maal per jaar automatisch in de bus.

Meer informatie over de HKB en de rest van het lustrumprogramma vindt u op de website: www.historischekringbreukelen.nl.

De lezing is na te luisteren is via de website kerkomroep.nl. Kijkt u vervolgens bij de datum 23 april 2016. De lezing richtte zich voornamelijk op Alienora van Borselen en Anna Pergens, beide invloedrijke Vrouwen van Nijenrode.

Om RHC Vecht en Venen goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.