Stichtse Vecht

Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen. De gemeente heeft zo'n 63.000 inwoners. Stichtse Vecht ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht en telt een aantal kernen, veelal bestaand uit dorpen of buurtschappen.Lees meer >>
De Ronde Venen

De Ronde Venen

De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen. De gemeente telt bijna 43.000 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, Schiphol en Utrecht. De belangrijkste woonkernen in de gemeente zijn de dorpen en buurtschappen Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Abcoude...Lees meer >>
De Bilt

De Bilt

De Bilt is een fusiegemeente die in 2001 is ontstaan na samenvoeging van de gemeenten Maartensdijk en De Bilt. Het gebied dankt zijn bestaan aan de grootschalige ontginningen van het waterrijke veen- en moerasgebied, die in de 12e eeuw zijn begonnen.Lees meer >>
Weesp

Weesp

De geschiedenis van Weesp gaat terug tot ver in de middeleeuwen. In het jaar 1156 komt de naam voor het eerst voor in een oorkonde van de bisschop van Utrecht. De naam “Weesp” betekent: “weide aan het water”. In 1355 krijgt Weesp van hertog Willem van Beieren stadsrechten. Het stadsrecht is één van de oudste archiefstukken van het gemeentearchief...Lees meer >>

Toon mij nieuws uit de gemeente:

Piet Bakker Buitendag bij Streekmuseum Vredegoed groot succes

Op zaterdag 31 oktober 2015 vond voor de tweede keer de Buitendag plaats op Streekmuseum Vredegoed. Dit jaar is deze dag vernoemd naar de begin dit jaar overleden Piet Bakker, die deze dag in het leven heeft geroepen. Als dank voor zijn bijdragen als vrijwilliger aan ons museum, en zijn liefde voor de natuur, heeft het bestuur deze natuurdag naar hem vernoemd. Hierbij een verslag van de succesvolle en goed bezochte dag.

 Roofvogelshow Buitendag Vredegoed

Twee keer gedurende de dag vond een roofvogelshow plaats door de Hunters of the Sky

Wederom was het weer ons welgezind. Vele voorbereidingen waren aan de opening rond 11.00 uur vooraf gegaan om zoveel mogelijk publiek op gepaste wijze te kunnen ontvangen. Eén van de schapenstallen werd leeg gemaakt voor het plaatsen van een 20-tal kramen. De tweede schapenstal werd gebruikt als extra parkeerruimte. Ook aan de overzijde van Boerderij en Streekmuseum Vredegoed op de Heuvellaan werd ruimte in het weiland vrijgemaakt voor parkeerruimte.
Tijdens de opening en de lunch speelde het Maarssens Blaasorkest gezellige muziek. Ze stonden of zaten in de zon te blazen en het publiek genoot. Tussendoor was er aanstekelijke muziek te horen van het prachtige dansorgel Th. Mortier.

Rond 400 gasten bezochten onze locatie, en genoten van een kopje koffie of thee, verse appeltaart en/of een heerlijke pannenkoek. Er zijn door jonge en doorgewinterde vrijwilligers ruim 250 pannenkoeken gebakken. Vele bezoekers kwamen zoals gevraagd op de fiets of wandelend. Het Rad van Fortuin draaide drie keer deze dag waarbij mooie prijzen beschikbaar waren gesteld door de aanwezige standhouders en een aantal regionale bedrijven. De familie Bakker, voor wie de Piet Bakker Buitendag zeker een bijzondere dag is, was vooraf actief geweest met het bakken van 21 appeltaarten. Daarnaast werd tijdens de dag door Koen Bakker 20 pond paling gerookt voor de liefhebbers. Diverse vrijwilligers leverden nog meer appeltaarten aan om te serveren aan onze bezoekers.

De brandweer stond klaar voor de enthousiastelingen om het vuur van een in brand staand huisje te laten blussen en een ritje met de open wagen ‘Opoe’ te maken. De topattractie volgde in de middaguren. Een prachtige roofvogelshow van de organisatie Hunters of the Sky vond twee keer plaats in de schapenwei. Er kwam veel jong publiek op af en enkele kinderen hebben ‘geholpen’  tijdens de show. ’Kun je een uil horen vliegen?’ ‘En wat is het geluid dat een grote ijsvogel maakt?’. Een zeer leerzaam verhaal volgde over een grote witnekraaf die het plastic doorspitte dat na een picknick achtergelaten was in de natuur. Dat achterlaten van rommel in de natuur schadelijk is voor zowel mens als dier, werd iedereen wel duidelijk.

Volgend jaar hopen de vrijwilligers van Vredegoed opnieuw deze bijzonder laatste dag van het seizoen in en over de natuur te mogen houden. Natuurlijk hebben vele vrijwilligers aan deze dag mee gewerkt. Mocht u interesse hebben om ook bij Vredegoed vrijwilliger te worden, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoon nummer 06 2835 2489. Een actief leven is een gezond leven, goed voor het museum, goed voor uzelf!

Om RHC Vecht en Venen goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.