Stichtse Vecht

Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen. De gemeente heeft zo'n 63.000 inwoners. Stichtse Vecht ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht en telt een aantal kernen, veelal bestaand uit dorpen of buurtschappen.Lees meer >>
De Ronde Venen

De Ronde Venen

De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen. De gemeente telt bijna 43.000 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, Schiphol en Utrecht. De belangrijkste woonkernen in de gemeente zijn de dorpen en buurtschappen Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Abcoude...Lees meer >>
De Bilt

De Bilt

De Bilt is een fusiegemeente die in 2001 is ontstaan na samenvoeging van de gemeenten Maartensdijk en De Bilt. Het gebied dankt zijn bestaan aan de grootschalige ontginningen van het waterrijke veen- en moerasgebied, die in de 12e eeuw zijn begonnen.Lees meer >>
Weesp

Weesp

De geschiedenis van Weesp gaat terug tot ver in de middeleeuwen. In het jaar 1156 komt de naam voor het eerst voor in een oorkonde van de bisschop van Utrecht. De naam “Weesp” betekent: “weide aan het water”. In 1355 krijgt Weesp van hertog Willem van Beieren stadsrechten. Het stadsrecht is één van de oudste archiefstukken van het gemeentearchief...Lees meer >>

Toon mij nieuws uit de gemeente:

Piet Bakker Buitendag bij Streekmuseum Vredegoed

Piet Bakker Buitendag zaterdag 31 oktober 2015 van 10.30 tot 17.00 uur bij Streekmuseum Vredegoed te Tienhoven/Oud-Maarsseveen.

 schminken

Het museumseizoen 2015 zal afgesloten worden met diverse kramen die de oogst uit de natuur en het kunstzinnig gebruik van natuurproducten laten zien.

Omstreeks 10.30 uur wordt de Buitendag geopend met muziek van het Maarssens Blaasorkest. Rond 11.00 vindt de officiële opening plaats.

Voorts zal er speciaal voor kinderen een blusdemonstratie zijn door de brandweer uit Tienhoven, en kan er een rondrit gemaakt worden met de oude brandweerauto “Opoe”.

Het Rad van Fortuin zal aanwezig zijn, er kan gesjoeld worden en kinderen kunnen zich laten schminken. Op diverse tijdstippen zal er muziek klinken van het Pierement.

Om 14.00 en 16.00 uur zijn er spectaculaire roofvogeldemonstraties te bewonderen.

Uiteraard kunt u koffie, thee, pannenkoeken, vers appelgebak en frisdrank kopen, met de opbrengst hiervan ondersteunt u het museum.

Het bezoek aan de Piet Bakker Buitendag is gratis, een bezoek aan het museum, inclusief rondleiding, kost € 3,-.

Alle bezoek wordt opgeroepen zoveel mogelijk op de fiets te komen!

Graag tot ziens op 31 oktober bij Streekmuseum Vredegoed, Heuvellaan 7, 3612 BA Tienhoven/Oud Maarsseveen. (www.vredegoed.nl)

Logo Vredegoed groot

Om RHC Vecht en Venen goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.