27 december: lezing restauratie oude brandweerauto

Categorie: Stichtse Vecht
Gemaakt op donderdag 04 december 2014 08:28
Gepubliceerd op donderdag 04 december 2014 08:28
Hits: 3258

De Historische Kring Breukelen geeft in samenwerking met de Brandweer van Breukelen twee lezingen over de restauratie van de oude brandweerauto uit 1931. De lezing: “Verhalen opgetekend tijdens de restauratie” wordt opgeluisterd met film en foto’s.

Voor de restauratie heeft een aantal brandweermannen regelmatig het RHC Vecht en Venen bezocht. Behalve archiefstukken en fotomateriaal zijn er ook tekeningen van de brandweerauto uit 1931 boven water gekomen. En omdat het gemeentewapen op de auto sterk beschadigd was, zocht men ook een duidelijke afbeelding van het wapen van de toenmalige gemeente Breukelen Nijenrode zodat de auto weer zoveel mogelijk in de oude staat hersteld kon worden .

De gratis toegangskaarten zijn af te halen bij boekhandel Van Kralingen aan de Herenstraat te Breukelen. U kunt kiezen uit een vroege lezing om 13.30 of een late lezing om 15.00 uur. De lezingen vinden plaats in de Brandweergarage aan de Brouwerij te Breukelen.

Voor meer informatie over de Historische Kring Breukelen en een eventueel lidmaatschap: www.historischekringbreukelen.nl of Facebook.

brandweer Breukelen006

De brandweer met hun nieuwe auto voor het toenmalige gemeentehuis van Breukelen "Boom en Bosch".