Cursus stamboomonderzoek voor beginners

Categorie: Nieuws
Gemaakt op woensdag 04 december 2019 09:19
Gepubliceerd op woensdag 04 december 2019 09:19
Geschreven door Sander Wegereef
Hits: 1581

Voorouders gezocht!

29 januari t/m 4 maart 2020 (5 lessen)

Mede door het succes van een televisieprogramma als Verborgen Verleden is de interesse voor het zoeken naar je voorouders de laatste jaren ontzettend toegenomen. Daarbij wordt het ook steeds makkelijker om thuis vanuit je luie stoel te zoeken naar gegevens, omdat steeds meer gedigitaliseerde informatie te vinden is op het internet. Maar hoe vind je je weg in die eindeloze hoeveelheid informatie? En hoe betrouwbaar is datgene wat je vindt? Kunnen we daadwerkelijk wel alles vinden via het internet? En hoe maakt je daar een overzichtelijke stamboom van?

Allemaal vragen waarop tijdens de cursus antwoord zal worden gegeven. Stap voor stap zal worden uitgelegd hoe u kunt zoeken in bronnen als de burgerlijke stand, de bevolkingsregisters en de doop-, trouw- en begraafboeken,en ook in een aantal belangrijke internetportals. Het RHC Vecht en Venen beschikt over veel interessante bronnen die u kunt gebruiken bij uw stamboomonderzoek.

Heeft u altijd al eens willen starten met uw onderzoek, maar weet u niet hoe? Dan is deze cursus iets voor u!

Tijdens de avonden wordt u aan de hand meegenomen in de onderzoekssystematiek en door de verschillende bronnen. U gaat ook vóóral zelf aan de slag met uw onderzoek. Tijdens alle avonden is er ruimte om zelf onderzoek te doen, waarbij deskundige hulp tot uw beschikking staat.

Komen uw voorouders niet uit deze regio? Geen probleem. Juist omdat we ook met veel digitale bronnen aan de slag gaan, hebben we toegang tot  informatie in het hele land.

De cursus wordt op de laatste avond afgesloten met een rondleiding door het archiefdepot.

Schiethart-foto-cursus-Sch0009

Familieportret gezin Lodewijk Schiethart (RHC Vecht en Venen, Sch0009, ca. 1890)

 

Docent: Sander Wegereef
Cursusdata:  Woensdag 29 januari, 5, 12, 19 februari en 4 maart
(ivm voorjaarsvakantie is er  geen les op 26 februari)
Tijd: 19.00-21.00 uur
Locatie: Studiezaal van het RHC Vecht en Venen (Schepersweg 6e in Breukelen)
Kosten: € 75,- (dit is incl. koffie en cursusmateriaal)
Deelnemers:  minimaal 7, maximaal 15

N.B. de cursus is volgeboekt. Mocht u desondanks interesse hebben in het volgen van de cursus,
dan kunt u dat laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij voldoende interesse, kunnwn en we een tweede groep starten.