Persfotograaf Gerrit Hols (Weesp) overleden

Categorie: Nieuws
Gemaakt op vrijdag 18 oktober 2019 09:25
Gepubliceerd op vrijdag 18 oktober 2019 09:25
Geschreven door Sander Wegereef
Hits: 917

Afgelopen week werd bekend dat persfotograaf Gerrit Hols op 70 jarige leeftijd is overleden. Hols was sinds eind jaren '70 werkzaam voor De Nieuwe Weesper en later ook voor de Muiderpost, de Diemer Courant en De Nieuwe Bijlmer. Volgens het Weespernieuws* rolde Gerrit Hols het vak in doordat hij tijdens zijn werk op een sleepwagen de ravage na een ongeluk fotografeerde. Daarmee stapte hij op een dag naar de krant. Later ging hij ook andere zaken fotograferen en opdrachten aannemen. Er gebeurde in die periode vrijwel niets waar Gerrit niet bij was.

Gerrit-Hols-foto-WeesperNieuws

Gerrit Hols (foto: WeesperNieuws)

Door een aanrijding waarbij hij zelf bekneld raakte, werd hij slecht ter been en later invalide. Hij hing zijn camera aan de wilgen en schonk zijn fotoarchief, bestaande uit duizenden foto's, aan het RHC Vecht en Venen. Zijn fotocollectie wordt bewaard op onze locatie in Weesp en is grotendeels digitaal te bekijken in onze beeldbank.

Nog niet bij alle foto's zijn volledige beschrijvingen beschikbaar. Momenteel wordt door een vrijwilliger in Weesp hard gewerkt aan het verder verder aanvullen en verbeteren van de beschrijvingen, zodat de foto's nog beter  toegankelijk en doorzoekbaar worden.

Weesp-kernwapenvrije-gemeente-Hols

Weesp 'kernwapenvrije gemeente', jaren '80 (foto: Gerrit Hols)

*Bron: https://www.weespernieuws.nl/nieuws/mensen/151166/fotograaf-gerrit-hols-overleden-#