Stichtse Vecht

Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen. De gemeente heeft zo'n 63.000 inwoners. Stichtse Vecht ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht en telt een aantal kernen, veelal bestaand uit dorpen of buurtschappen.Lees meer >>
De Ronde Venen

De Ronde Venen

De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen. De gemeente telt bijna 43.000 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, Schiphol en Utrecht. De belangrijkste woonkernen in de gemeente zijn de dorpen en buurtschappen Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Abcoude...Lees meer >>
De Bilt

De Bilt

De Bilt is een fusiegemeente die in 2001 is ontstaan na samenvoeging van de gemeenten Maartensdijk en De Bilt. Het gebied dankt zijn bestaan aan de grootschalige ontginningen van het waterrijke veen- en moerasgebied, die in de 12e eeuw zijn begonnen.Lees meer >>
Weesp

Weesp

De geschiedenis van Weesp gaat terug tot ver in de middeleeuwen. In het jaar 1156 komt de naam voor het eerst voor in een oorkonde van de bisschop van Utrecht. De naam “Weesp” betekent: “weide aan het water”. In 1355 krijgt Weesp van hertog Willem van Beieren stadsrechten. Het stadsrecht is één van de oudste archiefstukken van het gemeentearchief...Lees meer >>

Toon mij nieuws uit de gemeente:

Even voorstellen: archiefinspecteur Minny Scheele

Sinds 1 mei j.l. is Minny Scheele werkzaam als archiefinspecteur bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen. Helemaal onbekend met het RHC is zij niet, hiervoor werkte ze namelijk bij de gemeente Stichtse Vecht als beleidsadviseur bij Documentaire Informatievoorziening (DIV) en had vanuit die rol al regelmatig met het RHC te maken.

"Ik kende het RHC Vecht en Venen en haar medewerkers/sters al (een beetje) omdat ik zo nu en dan overleg met ze had, wat de overgang ook gemakkelijker maakte. Ik ben hier warm ontvangen en vind het een mooie werkplek.

Minny-Scheele

Toen ik hoorde dat de vacature van archiefinspecteur nog niet opgevuld was, heb ik besloten te solliciteren want het leek me leuke nieuwe baan en ik ben vroeger ook mijn loopbaan gestart in het archiefwezen. Nadat ik de lerarenopleiding geschiedenis/Engels had gevolgd, was er eind jaren zeventig een grote werkloosheid en daarom besloot ik de mooie richting van de archivistiek te kiezen.

Ik was tijdens de lerarenopleiding bovendien ook al in contact gekomen met archiefdiensten. Ik heb nooit spijt gehad want het was mooie combinatie van praktijkervaring opdoen bij het waterschap Hoogheemraadschap Rijnland in Leiden en de theorie leren bij de Archiefschool in Den Haag.

Vervolgens heb ik bij verschillende overheden gewerkt in/bij het taakveld Facilitaire Zaken of Documentaire Informatievoorziening in verschillende functies. Ik werkte achtereenvolgens bij Centrale Directie PTT, Gemeentelijk Energiebedrijf Amsterdam, Stadsdeel Amsterdam Noord, Gemeente Waterland, Gemeente Beverwijk, Gemeente Haarlemmermeer en gemeente Stichtse Vecht.

Naast mijn werk ben ik actief geweest in de vrouwenbeweging, de vakbond, ondernemingsraad, de kerk, jeugdwerk kerk en buurt, gastvrouw kinderboerderij, een parkgroep en heb ik leiding gegeven aan een vrijwilligersgroepje bij de bewerking van een kerkarchief. Ik ben getrouwd en ik heb 2 volwassen kinderen, ik woon (al 30 jaar) in Zaandam en ik houd van de buitenlucht (wandelen en fietsen) en lezen."

Om RHC Vecht en Venen goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.