Workshop Zoeken in de akten van de Burgerlijke Stand - 1 mei

Categorie: Nieuws
Gemaakt op vrijdag 29 maart 2019 10:12
Gepubliceerd op vrijdag 29 maart 2019 10:21
Geschreven door Sander Wegereef
Hits: 977

Het wordt de laatste jaren steeds gemakkelijker om thuis vanuit je luie stoel te zoeken naar gegevens over voorouders, omdat steeds meer gedigitaliseerde informatie te vinden is op het internet. Toch blijkt het niet altijd mee te vallen om je weg te vinden in die eindeloze hoeveelheid informatie. Hoe kun je zoeken? Waarom is iets op de ene website wel te vinden en op de andere niet?

 1201 2055 0017

Huwelijksakte uit 1835, Breukelen-Nijenrode

 

 

In de workshop ‘Zoeken in de akten van de Burgerlijke Stand’ zoomen we in op dit specifieke onderdeel van het stamboomonderzoek en kijken we waar we informatie over de akten van de burgerlijke stand uit Stichtste Vecht kunnen vinden; niet alleen op de studiezaal, maar ook op het internet. Naast onze eigen website zullen we ook ingaan op de informatie die te vinden is op WieWasWie en FamilySearch.

Komen uw voorouders niet uit Stichtse Vecht? Geen probleem. De zoekmethodiek is voor nagenoeg alle gemeenten gelijk.

Docent

Sander Wegereef, Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Datum en locatie

De workshop vindt plaats op woensdag 1 mei van 14.00 tot 15.30 uur, op onze locatie aan de Schepersweg 6E in Breukelen (Cultuurhuis)

Kosten

Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden. We stellen het wel op prijs als u zich vóór 24 april even aanmeldt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie via Sander Wegereef, 0346 - 259 425

 

screenshot-zoeken-naar-akten-burgerlijke-stand