Vacature: archiefinspecteur (32-36 uur)

Categorie: Nieuws
Gemaakt op dinsdag 09 oktober 2018 14:06
Gepubliceerd op dinsdag 09 oktober 2018 14:06
Geschreven door Virginia
Hits: 570

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen is per direct op zoek naar een doortastende archiefinspecteur voor 32-36 uur per week.

Het vormgeven van digitaal archiefbeheer via een e-depot, het doorontwikkelen van de digitale dienstverlening aan een breed publiek en het versterken van de erfgoedfunctie van het RHC zijn de drie grote uitdagingen voor het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen de komende periode.

Het inrichten van een e-depot voor het waarborgen van duurzaam toegankelijke digitale overheidsinformatie is een wettelijke taak. De komende jaren zal het RHC daarom naast de papieren archieven ook digitale archieven beheren en beschikbaar stellen. Samen met de vier gemeenten richt het RHC hiervoor in 2019-2020 een e-depot voorziening in. Goed beheer van het e-depot en de archieven van de gemeenten kan niet zonder bijbehorende inspectietaken.

Spreken deze taken jou aan? Bekijk dan hier de volledige vacature en reageer vóór 14 november.

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen is een gemeenschappelijke regeling voor de gemeenten De Bilt, Stichtse Vecht, De Ronde Venen en Weesp. Het RHC houdt toezicht op de informatiehuishouding van de vier aangesloten gemeenten en adviseert de gemeenten over de inrichting van een duurzame (digitale) informatievoorziening. Zij beheert en bewaart een grote collectie archieven van de overheid, van bedrijven en particulieren uit de regio en stelt deze ter beschikking aan het publiek. Dit gebeurt zowel digitaal als in de studiezalen in Breukelen en Weesp.