Stichtse Vecht

Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen. De gemeente heeft zo'n 63.000 inwoners. Stichtse Vecht ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht en telt een aantal kernen, veelal bestaand uit dorpen of buurtschappen.Lees meer >>
De Ronde Venen

De Ronde Venen

De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen. De gemeente telt bijna 43.000 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, Schiphol en Utrecht. De belangrijkste woonkernen in de gemeente zijn de dorpen en buurtschappen Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Abcoude...Lees meer >>
De Bilt

De Bilt

De Bilt is een fusiegemeente die in 2001 is ontstaan na samenvoeging van de gemeenten Maartensdijk en De Bilt. Het gebied dankt zijn bestaan aan de grootschalige ontginningen van het waterrijke veen- en moerasgebied, die in de 12e eeuw zijn begonnen.Lees meer >>
Weesp

Weesp

De geschiedenis van Weesp gaat terug tot ver in de middeleeuwen. In het jaar 1156 komt de naam voor het eerst voor in een oorkonde van de bisschop van Utrecht. De naam “Weesp” betekent: “weide aan het water”. In 1355 krijgt Weesp van hertog Willem van Beieren stadsrechten. Het stadsrecht is één van de oudste archiefstukken van het gemeentearchief...Lees meer >>

Toon mij nieuws uit de gemeente:

Theatervoorstelling 'Aardappelen' in de forten

Het RHC Vecht en Venen in Breukelen organiseert in samenwerking met fort Nieuwersluis, C-fordt Maarsseveen en de Venenopdekaart.nl in fort Abcoude een theatertour met de voorstelling ‘Aardappelen’ van het theatergezelschap Troupe A’dour.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Nederland deed niet mee, maar de gevolgen waren ook voor ons land groot. In de grote steden was er, door armoede en honger, onrust en ruzie. Het leger was gemobiliseerd. Op de forten waren soldaten gelegerd om het land te bewaken.

Troupe A’dour brengt een korte periode uit het leven van drie Nederlandse soldaten tot leven. Een voorstelling op een fort, over de zin en onzin van ruzie en oorlog, over loyaal zijn en keuzes maken in moeilijke situaties, over macht, recht en onrecht.

Acteur Ton Feil kruipt in de huid van Soldaat Dirk, Sergeant Kommer en Kok Stamper. Zijn spel wordt ondersteund door beelden uit de oorlogsperiode. De voorstelling duurt ongeveer 35 minuten. Op alle forten begint de voorstelling om 14.30 uur; bij voldoende belangstelling volgt er een tweede voorstelling om 16.00 uur.

Kaartjes zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (graag locatie, datum en aantal kaarten in de e-mail vermelden). In de voorverkoop betaalt u voor een kaartje € 4,-. Aan de kassa is de prijs € 5,- per persoon.

‘Aardappelen’ is een familievoorstelling en geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar. De voorstellingen maken onderdeel uit van een ruimer programma voor groot en klein, dat per fort verschilt. Meer informatie is via facebook of de websites van de betreffende forten te vinden.

‘Aardappelen’ is te zien op de volgende data en locaties:

zaterdag 13 september 2014

Fort Abcoude, Molenweg 19,1391 CG Abcoude

Bestellen voorverkoop t/m 10 september

zondag 14 september 2014

Fort Nieuwersluis, Rijksstraatweg 7B,3631 AA Nieuwersluis

Bestellen voorverkoop t/m 10 september

zaterdag 4 oktober 2014

C-Fordt Maarsseveen, Herenweg 3, 3602 AM Maarssen

Bestellen voorverkoop t/m 1 oktober

Om RHC Vecht en Venen goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.