Corona in de regio

Categorie: Ongecategoriseerd
Gepubliceerd op woensdag 06 oktober 2021 08:41
Geschreven door Marloes Koelewijn
Hits: 7882

Wij gaven documentairemaakster Paula Zimmerman de opdracht om met haar camera onze regio in te trekken. Zij stelde een aantal mensen de vraag 'Op welke manier heeft corona impact op jouw dagelijks leven? Zij sprak met zorgmedewerkers, een predikant, een makelaar en iemand uit de evenementensector. Dit vierluik geeft een duidelijk beeld weer van hoe corona invloed had op het dagelijks leven in de regio.

 

Stichtse Vecht: Verpleegtehuis in Maarssen

Er wordt een groot beroep gedaan op zorgprofessionals tijdens de coronacrisis. Verpleegkundigen Janine ter Reehorst en Leonie Breeuwer vertellen over de liefde voor het vak, het alles op alles zetten om ondanks alle beperkingen de beste zorg te leveren en het verdriet om overleden bewoners van het verpleeghuis waar ze werkzaam zijn.

 

 

Weesp: Makelaardij in Weesp

De coronacrisis zorgde voor een grote dip in de huizenmarkt: weinig vraag, veel aanbod. Makelaar Barend Treep vertelt vanuit molen De Vriendschap in Weesp over de uitdagingen die corona met zich meebrengt: veranderende wensen voor de huisindeling, een beperkt aantal mensen bij een bezichtiging en het missen van de feestelijke ondertekening van het koopcontract. Ook komt Christian Pfeiffer aan het woord. Hij is molenaar en heeft met hulp van Barend in 2020 een nieuw huis gekocht.

 

 

De Bilt: Fort Voordorp in Groenekan

Net als vele anderen in de evenementensector raakte Esther Vermeer haar baan kwijt tijdens de coronacrisis. Zij vertelt op haar oude werkplek, Fort Voordorp in Groenekan, over het effect van het sluiten van het Fort op haar, haar collega's en de toeleveranciers van de locatie.

 

 

De Ronde Venen: De Janskerk in Mijdrecht

De impact van de coronacrisis is ook te voelen in de kerken. Predikant Erick Versloot van de protestantse gemeente Mijdrecht in de Janskerk vertelt over digitale kerkdiensten, de uitdagingen van ziekenbegeleiding en uitvaarten op afstand en het bijzondere van het normale.