Stichtse Vecht

Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen. De gemeente heeft zo'n 63.000 inwoners. Stichtse Vecht ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht en telt een aantal kernen, veelal bestaand uit dorpen of buurtschappen.Lees meer >>
De Ronde Venen

De Ronde Venen

De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen. De gemeente telt bijna 43.000 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, Schiphol en Utrecht. De belangrijkste woonkernen in de gemeente zijn de dorpen en buurtschappen Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Abcoude...Lees meer >>
De Bilt

De Bilt

De Bilt is een fusiegemeente die in 2001 is ontstaan na samenvoeging van de gemeenten Maartensdijk en De Bilt. Het gebied dankt zijn bestaan aan de grootschalige ontginningen van het waterrijke veen- en moerasgebied, die in de 12e eeuw zijn begonnen.Lees meer >>
Weesp

Weesp

De geschiedenis van Weesp gaat terug tot ver in de middeleeuwen. In het jaar 1156 komt de naam voor het eerst voor in een oorkonde van de bisschop van Utrecht. De naam “Weesp” betekent: “weide aan het water”. In 1355 krijgt Weesp van hertog Willem van Beieren stadsrechten. Het stadsrecht is één van de oudste archiefstukken van het gemeentearchief...Lees meer >>
Uw zoekacties: Woonomgeving Kockengen, bouwvergunningen, 1889-1988

1620 Woonomgeving Kockengen, bouwvergunningen, 1889-1988

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Het bouwarchief van Kockengen is een van oorsprong analoog archief. Vanwege raadplegingsvoordelen is het archief voor overbrenging gedigitaliseerd. Het archief bestaat uit drie delen. Het eerste deel beslaat de periode 1889-1934, het tweede deel 1935-1979 en het derde deel 1980-1988. De bouwvergunningen uit het eerste deel bevinden zich in het gemeentearchief, zie toegang 1022, bijlage 1. Deze bouwdossiers zijn fysiek in te zien. De andere twee delen staan in deze inventaris vermeldt. Dit zijn eveneens analoge archieven, maar later gedigitaliseerd. De hierop volgende paragrafen hebben betrekking op het tweede en derde deel, die in 2019 bewerkt, in 2020 gedigitaliseerd en in 2022 overgedragen zijn door gemeente Stichtse Vecht aan Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV).
De dossiers waren oorspronkelijk op adres opgebouwd en bestonden in sommige gevallen uit meerdere vergunningen uit verschillende jaren. Het archief was nog niet geschoond, maar wel grotendeels materieel verzorgd.
De firma DOCFactory heeft de bewerking van de dossiers uitgevoerd. Daarbij zijn te bewaren dossiers geschoond, ontdaan van hechtmiddelen en verpakt in zuurvrije mappen. Dossiers die voor vernietiging in aanmerking kwamen zijn op een vernietigingslijst gezet en ter goedkeuring voorgelegd aan de archivaris. Begin 2022 is goedkeuring verleend voor vernietiging en zijn de dossiers vernietigd.
De firma Picturae heeft de digitalisering uitgevoerd. De documenten tot en met A3 zijn gescand op 300dpi 24 bits sRGB in kleur Tiff ongecomprimeerd. Aan het image wordt na scannen het kleurprofiel toegevoegd. Bij het scannen is gebruik gemaakt van een hoog volume document-scanner met DPU software. Elke document is dubbelzijdig gescand. De digitale blanco pagina's zijn daarna allen verwijderd. Documenten zijn maatvast gescand.
Alle tekeningen groter dan A3 formaat zijn per tekening gescand volgens de kwaliteitseisen van het kwaliteitsniveau Metamorfoze Light. Blanco pagina's zijn niet gescand, enkel bij twijfel of bij een kleine aantekening. Bij de tekening is een liniaal voor de maatvoering gescand en worden de objectleveltargets toegevoegd. Er is gescand op een resolutie van BOOppi 24 bits Adobe RGB in kleur in JP-2000-formaat ongecomprimeerd. Bij het scannen van de tekeningen is gebruik gemaakt van een stationaire tekeningscanner. Een zwarte rand is om de opnamen gecropt van 10 tot 20 pixels, conform kwaliteitseisen van het kwaliteitsniveau Metamorfoze Light. Hierdoor blijft het origineel volledig zichtbaar.
Op de gehele digitalisering is meermaals een kwaliteitscontrole uitgevoerd, zowel door Picturae als door gemeente Stichtse Vecht en via een kleine steekproef ook door het RHCVV voor overbrenging.
Het archief is voor zover bekend volledig. Doordat in het verleden de uitlening binnen de organisatie niet altijd goed is gegaan, kan het voorkomen dat een dossier zich nog in de organisatie bevindt. Na de overbrenging in 2022 is het dus mogelijk dat er nog een kleine aanvulling kan volgen.
Trefwoordenlijst
. Abri
. Antenne
. Balkon
. Bedrijfsruimte
. Begraafplaats
. Benzinepomp
. Berging
. Beschoeiing
. Bibliotheek
. Boerderij
. Brandtrap
. Brandweergarage
. Brug
. Caravan
. Carport
. Consistorie
. Dakkapel
. Dam
. Dierenverblijf
. Duiker
. Energievoorziening
. Erfafscheiding
. Erker
. Garage
. Geluidsscherm
. Gemaal
. Gemeentehuis
. Gevangenis
. Hek
. Horeca
. Jeugdherberg
. Kapel
. Kas
. Keerwand
. Kelder
. Kerk
. Keuken
. Kinderopvang
. Kindertehuis
. Koepel
. Mast
. Molen
. Monument
. Muziekruimte
. Nutsruimte
. Parochiehuis
. Pastorie
. Patronaatsgebouw
. Pergola
. Peuterspeelzaal
. Politiebureau
. Raam
. Reclame
. Sanitair
. School
. Schoorsteen
. Serre
. Sluis
. Stuw
. Sportaccommodatie
. Steiger
. Terras
. Theater
. Tochtportaal
. Toilet
. Tuinhuis
. Tunnel
. Veranda
. Verdedigingswerken
. Verenigingsgebouw
. Verpleeg- en/of verzorgingstehuis
. Viaduct
. Vlonder
. Waranda
. Wijklokaal
. Windscherm
. Woning
. Woonboot
. Zomerwoning
. Zonnecollector
. Zusterhuis
. Zwembad
Inventaris
Deel 3, bouwvergunningen, 1980-1988
1495 Kockengen, Kerkplein 3, 1988
1620 Woonomgeving Kockengen, bouwvergunningen, 1889-1988
Inventaris
Deel 3, bouwvergunningen, 1980-1988
1495
Kockengen, Kerkplein 3, 1988
Bouwvergunning jaar:
1988
Datum vergunning:
29-06-1988
Plaats:
Kockengen
Adres:
Kockengen, Kerkplein 3
Kadastrale gemeente:
Kockengen
Kadastrale benaming:
Sectie F
Kadastraalnummer:
F 2158
Beschrijving:
Verbouw van een woning/winkel
Trefwoord:
Woning, bedrijfsruimte

Kenmerken

Datering:
1889-1988
Auteur:
DOCFactory
Datering toegang:
2022
Omvang in meters:
22,62
Openbaarheid:
Beperkt openbaar
Soort toegang:
Inventaris
Hoofdrubriek:
02. Gerechts- en gemeente-archieven
Subrubriek:
07.08 Milieuhygiëne, volkshuisvesting en ruimtelijke ordening
Gemeente:
Stichtse Vecht
Plaatsnaam:
Kockengen
Archiefbewaarplaats:
Breukelen
Herkomst:
Wet
Bronsoort:
WO-Bouwvergunningen
AVG:
Namen van wellicht nog levende personen zijn in deze inventaris afgeschermd in verband met de AVG
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen. Toegang 1620: Woonomgeving Kockengen, bouwvergunningen, 1889-1988
VERKORT:
NL-BklVV 1620
 
 
 

Om RHC Vecht en Venen goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.