Stichtse Vecht

Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen. De gemeente heeft zo'n 63.000 inwoners. Stichtse Vecht ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht en telt een aantal kernen, veelal bestaand uit dorpen of buurtschappen.Lees meer >>
De Ronde Venen

De Ronde Venen

De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen. De gemeente telt bijna 43.000 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, Schiphol en Utrecht. De belangrijkste woonkernen in de gemeente zijn de dorpen en buurtschappen Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Abcoude...Lees meer >>
De Bilt

De Bilt

De Bilt is een fusiegemeente die in 2001 is ontstaan na samenvoeging van de gemeenten Maartensdijk en De Bilt. Het gebied dankt zijn bestaan aan de grootschalige ontginningen van het waterrijke veen- en moerasgebied, die in de 12e eeuw zijn begonnen.Lees meer >>
Weesp

Weesp

De geschiedenis van Weesp gaat terug tot ver in de middeleeuwen. In het jaar 1156 komt de naam voor het eerst voor in een oorkonde van de bisschop van Utrecht. De naam “Weesp” betekent: “weide aan het water”. In 1355 krijgt Weesp van hertog Willem van Beieren stadsrechten. Het stadsrecht is één van de oudste archiefstukken van het gemeentearchief...Lees meer >>
Uw zoekacties: Woonomgeving Mijdrecht, bouwvergunningen, 1876-1988
1640 Woonomgeving Mijdrecht, bouwvergunningen, 1876-1988
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
De verleende bouwvergunningen over de periode 1876 t/m 1940 zijn per jaar op een doorlopend nummer in omslagen of pakken opgeborgen in het archief. Hierop is deze nadere toegang per vergunning vervaardigd.

Aangezien de officiële straatnaamgeving pas bij raadsbesluit van 28-03-1947 werd ingevoerd, is in deze toegang uitgegaan van de destijds gebruikte benamingen van straten/wijken/gebieden en kadastrale aanduidingen, zoals aangegeven in de vergunningen. Vaak vermeldde men alleen de kadastrale nummers (sectieletter en nummer(s)).

De eerste inventarisatie werd in 1996 en 1997 gedaan door archiefmedewerker K.Ch. Luczycki. In 2012 heeft studiezaalmedewerkster B. van Tol-Burgers het hele bestand aangevuld met nadere beschrijvingen en adresseringen. Dankbaar is ook gebruik gemaakt van een omzetting van S. Veerhuis van de wijkindelingen over de periodes 1862-1930 en 1931-1947 naar straatnamen en adressen in 1947. Tevens zijn daarbij de hoofdbewoners en bijzondere gebouwen vermeld t/m 1938. Dit heeft geleid tot nadere adresseringen naar de toestand per 1938.

Voor aanvullingen en wijzigingen van beschrijvingen en adresseringen kunt u contact opnemen met het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen te Breukelen.
Inventaris
Deel 2, bouwvergunningen, 1941-1988
1640 Woonomgeving Mijdrecht, bouwvergunningen, 1876-1988
Inventaris
Deel 2, bouwvergunningen, 1941-1988
NB:
Het bestand is bij de gemeente De Ronde Venen te Mijdrecht. Per 01-01-1989: De Ronde Venen
Kenmerken
Datering:
1876-1988
Auteur:
A. Hagen
Datering toegang:
2020
Omvang in meters:
4,84
Openbaarheid:
Beperkt openbaar
Soort toegang:
Inventaris
Hoofdrubriek:
02. Gerechts- en gemeente-archieven
Subrubriek:
07.08 Milieuhygiëne, volkshuisvesting en ruimtelijke ordening
Gemeente:
De Ronde Venen
Plaatsnaam:
Mijdrecht
Archiefbewaarplaats:
Breukelen
Herkomst:
Wet
Notabene:
Het bestand na 1940 is bij de gemeente De Ronde Venen te Mijdrecht. Per 01-01-1989: De Ronde Venen
Bronsoort:
WO-Bouwvergunningen
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen. Toegang 1640: Woonomgeving Mijdrecht, bouwvergunningen, 1876-1988
VERKORT:
NL-BklVV 1640
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS

Om RHC Vecht en Venen goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.