Stichtse Vecht

Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen. De gemeente heeft zo'n 63.000 inwoners. Stichtse Vecht ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht en telt een aantal kernen, veelal bestaand uit dorpen of buurtschappen.Lees meer >>
De Ronde Venen

De Ronde Venen

De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen. De gemeente telt bijna 43.000 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, Schiphol en Utrecht. De belangrijkste woonkernen in de gemeente zijn de dorpen en buurtschappen Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Abcoude...Lees meer >>
De Bilt

De Bilt

De Bilt is een fusiegemeente die in 2001 is ontstaan na samenvoeging van de gemeenten Maartensdijk en De Bilt. Het gebied dankt zijn bestaan aan de grootschalige ontginningen van het waterrijke veen- en moerasgebied, die in de 12e eeuw zijn begonnen.Lees meer >>
Weesp

Weesp

De geschiedenis van Weesp gaat terug tot ver in de middeleeuwen. In het jaar 1156 komt de naam voor het eerst voor in een oorkonde van de bisschop van Utrecht. De naam “Weesp” betekent: “weide aan het water”. In 1355 krijgt Weesp van hertog Willem van Beieren stadsrechten. Het stadsrecht is één van de oudste archiefstukken van het gemeentearchief...Lees meer >>
Uw zoekacties: Notarissen te Kockengen, 1690-1811
x1067 Notarissen te Kockengen, 1690-1811
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

1067 Notarissen te Kockengen, 1690-1811
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
De notarissen en hun archieven
De inventarisatie
Bewerkingsgeschiedenis
1067 Notarissen te Kockengen, 1690-1811
Inleiding
Bewerkingsgeschiedenis
De archieven van de notarissen in de provincie Utrecht zijn in 1982 beschreven in Inventaris van de notariële archieven in de provincie Utrecht (1346) 1560-1895 door W.B. Heins en J.A.C. Mathijssen, als deel 34 (I en II) in de serie gedrukte inventarissen van het Rijksarchief Utrecht. Het betrof een gezamelijke uitgave met de Gemeentelijke Archiefdienst Utrecht.

Naar aanleiding van de invoering van een geautomatiseerd archiefbeheersysteem is de inventarisnummering van de notariële archieven in de provincie Utrecht (uitgezonderd die in de stad Utrecht) omgenummerd tot een numerieke reeks.
Aanvullingen en wijzigingen op voornoemde toegang zijn in (1998) 2001 beschreven in Aanvullingen en wijzigingen op de inventarissen 1-99 door J.H.M. Janssen, P. van Beek en T.L.H. van de Sande als deel 100 in voornoemde serie. Aanvullingen en wijzigingen van na dit moment werden opgenomen in een (niet gepubliceerd) supplement.


Toevoeging 2021:

In 2009-2010 werden vanwege de oprichting van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen de notariële archieven uit de gemeenten De Bilt, De Ronde Venen en Stichtse Vecht overgebracht naar dit streekarchief in Breukelen.

In 2021 werd de enkele toegang waarin alle notarisarchieven van de in 2020 bestaande Utrechtse gemeenten De Bilt, De Ronde Venen en Stichtse Vecht beschreven zijn (een onderdeel van de hierboven beschreven inventaris van alle notariële archieven uit de provincie Utrecht), onderverdeeld in toegangen per plaats. Dit met als doel een betere vindbaarheid van de akten voor gebruikers, die primair op plaats danwel gemeente zoeken, en een betere beheersbaarheid van de archieven bij het collectiebeheer. Op deze wijze werd beter inzichtelijk welke archieven tot welke gemeenten behoren zodat de archieven van verschillende gemeenten gemakkelijker los van elkaar beheerd en bevraagd kunnen worden.

Breukelen, 2021
Kenmerken
Datering:
1690-1811
Auteur:
W.B. Heins
Datering toegang:
-
Omvang in meters:
- (totaal was 96)
Openbaarheid:
Volledig openbaar
Soort toegang:
Inventaris
Hoofdrubriek:
04. Notariële archieven
Gemeente:
Stichtse Vecht
Plaatsnaam:
Kockengen
Archiefbewaarplaats:
Breukelen
Herkomst:
Wet
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen. Toegang 1067: Notarissen te Kockengen, 1690-1811
VERKORT:
NL-BklVV 1067
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS

Om RHC Vecht en Venen goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.