Studiezalen

Categorie: Ongecategoriseerd
Gepubliceerd op woensdag 17 juni 2015 13:17
Geschreven door Petra
Hits: 11241

Iedereen is welkom in onze studiezalen. Voorafgaand kunt u op deze website uw bezoek voorbereiden door bijvoorbeeld te zoeken in de online inventaris, bibliotheekcatalogus, beeldbank, personendatabase en woonomgeving. 

Bij een eerste bezoek aan een van onze studiezalen wordt u, indien u wenst, wegwijs gemaakt door één van de medewerkers. De medewerkers helpen u graag op weg met het gebruik van bronnen en overzichten.

Ten behoeve van onze eigen verantwoording en verslaglegging registreren we in ons dagregister uw naam, woonplaats leeftijdscategorie en doel van uw bezoek. Deze gegevens worden aan het einde van de dag opgenomen in een geanonimiseerd statistisch overzicht. De dagregisters worden dagelijks vernietigd. Op deze manier voldoet de gegevens verwerking aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Uw gegevens worden niet aan derden ter inzage gegeven. Het inschrijven en het inzien van de archieven is kosteloos.

Bezoekadres Breukelen
Schepersweg 6e
3621JK Breukelen

Telefoon: 0346-259425
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(
ook voor vragen over de locatie Weesp)

Bezoekadres Weesp
Nieuwstraat 70A
1381 BD Weesp
Postadres
Postbus 120
3620 AC Breukelen

Openingstijden Locatie Breukelen

In onze centrale vestiging in Breukelen vindt u een studiezaal, tentoonstellingsruimte en coffeecorner. U kunt twee dagen per week zonder afspraak terecht in Breukelen. Dit geldt voor de dins- en donderdagen. Voor de woensdagen dient u wel een afspraak te maken. Dit kan via ons afsprakenformulier.

In de studiezaal kunt u de originele archiefstukken van archieven uit De Bilt, De Ronde Venen en Stichtse Vecht inzien. Daarnaast beschikt het RHC ook over een uitgebreide historische bibliotheek over het werkgebied. In de studiezaal is gratis Wifi beschikbaar en zijn er genoeg stopcontacten aanwezig voor uw laptop of tablet.

In de tentoonstellingsruimte kunt u tijdens openingstijden kosteloos steeds wisselende tentoonstellingen bezichtigen. Naast de studiezaal en een tentoonstellingsruimte beschikt deze locatie ook over een coffeecorner waar u kunt genieten van een kop koffie of thee en waar u tevens uw eigen hapje kunt nuttigen.

Openingstijden Locatie Weesp

De kleine studiezaal in het Stadskantoor in Weesp is twee ochtenden per week open van 9.00 tot 12.00 uur. Op deze locatie worden de archieven en een uitgebreide historische bibliotheek bewaard met betrekking op Weesp. U hoeft voor het verrichten van historisch onderzoek geen afspraak te maken.

Inzage in de bouwtekeningen kan alleen op afspraak. Dien hier een verzoek tot inzage in.