Reproducties

Categorie: Ongecategoriseerd
Gepubliceerd op vrijdag 20 december 2013 12:54
Hits: 20072

Reproducties

Let op! Momenteel kunnen wij onderstaande diensten niet leveren. Excuus voor het ongemak. 

Op deze site staan de gedigitaliseerde bestanden van een deel van onze fotocollectie en van een deel van de genealogische bronnen. Veel van deze scans kunt u gratis downloaden vanaf de site. Indien u interesse heeft in een bestand met een hogere beeldkwaliteit kunt u per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact met ons opnemen.

Bestellen van reproducties van niet-gescande archiefstukken

Indien u scans wilt bestellen van een archiefstuk of een kaart die nog niet digitaal beschikbaar is, kunt u kiezen voor een bestelling op maat. U kunt per telefoon of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact met ons opnemen en uw wensen doorgeven. Vervolgens krijgt u van ons bericht over de mogelijkheden en kosten. Wanneer u hiermee akkoord gaat, wordt de bestelling in werking gezet en ontvangt u een factuur voor de reproductiekosten. De tarieven voor het bestellen van een reproductie vindt u op onze tarievenlijst. Na ontvangst van de betaling krijgt u de scans toegezonden.

Bouwtekeningen

Het RHC Vecht en Venen bewaart een grote collectie bouwtekeningen. Zoekt u een bouwtekening van een gebouw in de gemeenten Stichtse Vecht, De Ronde Venen of De Bilt en dateert dit gebouw uit de periode tussen 1903-1940? Dan kunt u terecht in onze locatie in Breukelen. Voor de tekeningen van na 1940 kunt u contact opnemen met het gemeentehuis van de desbetreffende gemeente. Voor bouwtekeningen van een pand in Weesp kunt u op afspraak terecht in onze locatie in Weesp. De levertijd voor een reproductie op A0 formaat is circa een week. Van bouwtekeningen worden geen scans geleverd.

Fotograferen in de studiezalen

Het is toegestaan uw fotocamera zonder flits te gebruiken in de studiezaal. Daarnaast is er een kopieermachine aanwezig. Alle archiefbescheiden kunnen tegen een vergoeding worden gekopieerd door een RHC-medewerker, tenzij de toestand van het document, rechten van derden of een beperking op de openbaarheid dit niet toelaten.

Auteursrechten

Op het beeldmateriaal op deze site is een CC-licentie van toepassing. Dit betekent dat u de afbeeldingen uitsluitend mag gebruiken met naamsvermelding voor niet-commercieel gebruik. Voor commercieel gebruik gelden speciale tarieven. Deze worden in overleg met een medewerker vastgesteld. Het RHC Vecht en Venen heeft haar uiterste best gedaan om een eventueel auteursrecht op de foto’s te achterhalen. Indien de fotograaf bekend is en publicatie op internet toegestaan is staat de naam van de fotograaf vermeld. Mocht u van mening zijn dat er een inbreuk wordt gepleegd op uw auteursrecht, neem dan contact met ons op.