Stichtse Vecht

Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen. De gemeente heeft zo'n 63.000 inwoners. Stichtse Vecht ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht en telt een aantal kernen, veelal bestaand uit dorpen of buurtschappen.Lees meer >>
De Ronde Venen

De Ronde Venen

De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen. De gemeente telt bijna 43.000 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, Schiphol en Utrecht. De belangrijkste woonkernen in de gemeente zijn de dorpen en buurtschappen Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Abcoude...Lees meer >>
De Bilt

De Bilt

De Bilt is een fusiegemeente die in 2001 is ontstaan na samenvoeging van de gemeenten Maartensdijk en De Bilt. Het gebied dankt zijn bestaan aan de grootschalige ontginningen van het waterrijke veen- en moerasgebied, die in de 12e eeuw zijn begonnen.Lees meer >>
Weesp

Weesp

De geschiedenis van Weesp gaat terug tot ver in de middeleeuwen. In het jaar 1156 komt de naam voor het eerst voor in een oorkonde van de bisschop van Utrecht. De naam “Weesp” betekent: “weide aan het water”. In 1355 krijgt Weesp van hertog Willem van Beieren stadsrechten. Het stadsrecht is één van de oudste archiefstukken van het gemeentearchief...Lees meer >>

Archiefstuk inzien

Als gevolg van de nu geldende landelijke coronamaatregelen van de overheid is het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen gesloten. Mocht u dringend informatie nodig hebben, dan zijn wij beschikbaar voor ambtelijke dienstverlening en spoeddienstverlening.  

Onder spoeddienstverlening verstaan wij aanvragen van juridische, bouwkundige en wetenschappelijke aard met een aantoonbare deadline. 

Spoedverzoek inzage bouwvergunningen
Gaat uw verzoek over de spoedinzage van bouwvergunningen?  

  • Klik hier voor inzage bouwvergunningen gemeente Stichtse Vecht
  • Klik hier voor inzage bouwvergunningen gemeente De Ronde Venen
  • Klik hier voor inzage bouwvergunningen gemeente De Bilt
  • Klik hier voor inzage bouwvergunningen gemeente Weesp

Spoedverzoek inzage archiefstukken van juridische en wetenschappelijke aard
Vul hiertoe het onderstaande formulier in waarin u duidelijk aangeeft waarom het een spoedgeval betreft. Wij zullen uw verzoek zo snel mogelijk beoordelen en u vervolgens informeren of we het kunnen honoreren.  

Indien uw verzoek gehonoreerd wordt, dan maken wij met u een afspraak voor een bezoek aan de studiezaal. Op de studiezaal kunt u scans of kopieën aanvragen. Klik hier voor onze tarievenlijst.

Genealogisch en historisch onderzoek
Doet u historisch, stamboom- of familieonderzoek dan kunt u na beëindiging van de coronamaatregelen weer bij ons terecht op de studiezaal, tot die tijd kunt u gebruikmaken van onze zoekhulp bij stamboomonderzoek. Via onze website komt regelmatig nieuwe informatie beschikbaar. Zoekt u een historische foto of afbeelding, raadpleeg dan onze beeldbank. Een deel van ons beeldmateriaal is vrij downloadbaar.  

Tijden
Inzage kan op afspraak op dinsdag, woensdag en donderdag (locatie Breukelen) en maandag- en woensdagochtend (locatie Weesp) U kunt uw voorkeur aangeven voor een tijdslot en u ontvangt van ons een definitieve bevestiging.

Houdt de website en onze social media-kanalen in de gaten voor alle ontwikkelingen. 

 

Aanvraagformulier

Alle velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om RHC Vecht en Venen goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.