Stichtse Vecht

Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen. De gemeente heeft zo'n 63.000 inwoners. Stichtse Vecht ligt tussen de steden Amsterdam en Utrecht en telt een aantal kernen, veelal bestaand uit dorpen of buurtschappen.Lees meer >>
De Ronde Venen

De Ronde Venen

De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen. De gemeente telt bijna 43.000 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, Schiphol en Utrecht. De belangrijkste woonkernen in de gemeente zijn de dorpen en buurtschappen Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Abcoude...Lees meer >>
De Bilt

De Bilt

De Bilt is een fusiegemeente die in 2001 is ontstaan na samenvoeging van de gemeenten Maartensdijk en De Bilt. Het gebied dankt zijn bestaan aan de grootschalige ontginningen van het waterrijke veen- en moerasgebied, die in de 12e eeuw zijn begonnen.Lees meer >>
Weesp

Weesp

De geschiedenis van Weesp gaat terug tot ver in de middeleeuwen. In het jaar 1156 komt de naam voor het eerst voor in een oorkonde van de bisschop van Utrecht. De naam “Weesp” betekent: “weide aan het water”. In 1355 krijgt Weesp van hertog Willem van Beieren stadsrechten. Het stadsrecht is één van de oudste archiefstukken van het gemeentearchief...Lees meer >>

Let op: Tot woensdag 31 maart zijn de studiezalen in Breukelen en Weesp gesloten voor publiek in verband met de lockdown. De digitale dienstverlening gaat wel gewoon verder en ook online onderzoek in ons archief is mogelijk. Daarnaast zijn onze medewerkers via de chat, e-mail en telefoon bereikbaar tijdens de reguliere openingstijden. Lees hier meer informatie.

Hier vindt u alle informatie om een bezoek aan onze studiezalen in Breukelen en Weesp te plannen en een tijd te reserveren. Wilt u een bouwdossier uit Weesp opvragen? Klik dan hier.

Voor welke dagen kunt u een afspraak te maken?
•    Breukelen: Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn wij geopend en kunt u ons op afspraak bezoeken, eens per maand hanteren wij op donderdagavond een avondopenstelling (I.v.m. corona hanteren wij tot nader order geen avondopenstelling).
             -  Ochtend: 09.00 tot 12.00 uur 
             -  Middag: 13.00 tot 16.00 uur
             -  Avond: 18.00 tot 21.00 uur (eens per maand)

•  Weesp: Op maandag en woensdag zijn wij geopend en kunt u ons op afspraak bezoeken:
            - Ochtend 09:00 - 12:00 uur.
     

Hoe maakt u een afspraak?
Vul onderstaand formulier volledig in.
•    Uw naam, e-mailadres en uw telefoonnummer;
•    De datum wanneer u langs wilt komen;
•    Het doel van uw onderzoek;
•    Het dagdeel wanneer u langs wilt komen. U kunt een bezoek brengen op een ochtend of middag (voor locatie Weesp alleen ochtend) en eens per maand in de avond (alleen locatie Breukelen). I.v.m. corona hanteren wij tot nader order geen avondopenstelling.
             - Ochtend: 09.00 - 12.00 uur
             - Middag: 13.00 - 16.00 uur
             - Avond: 18.00 - 16.00 uur

•    Geef bij opmerkingen aan:
      - Welke archiefstukken u graag in wilt zien. Op deze manier kunnen wij voorafgaand aan uw bezoek de stukken op een veilige manier klaarleggen. U kunt maximaal drie stukken aanvragen. U kunt hier zoeken in onze collecties.
      - Wij raden aan een eigen laptop mee te nemen. Mocht dit niet mogelijk zijn, geef dan aan of u een studiezaalcomputer dient te gebruiken. 
      - Indien mogelijk een iets andere toelichting op uw onderzoek. Op deze manier kunnen wij u ter plaatse nog sneller helpen.

U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Wij geven in onze reactie aan of uw bezoek aan de studiezaal op het door u gekozen dagdeel schikt. Het kan voorkomen dat wij een bezoek niet door kunnen laten gaan i.v.m. de aanwezigheid van teveel gelijktijdige bezoekers. In dat geval plant een van onze medewerkers een andere afspraak met u in.

Coronamaatregelen archiefstukken
Na inzage van archiefstukken gaat de betreffende archiefdoos 3 dagen in quarantaine. Het kan voorkomen dat u een stuk aanvraagt die op dat moment nog in quarantaine ligt. In dat geval wordt er met u een afspraak gemaakt zodra het desbetreffende stuk weer beschikbaar gesteld kan worden.

Huisregels 
De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat altijd voorop. Door middel van onze veiligheids- en hygiënemaatregelen en die van het RIVM, zorgen wij ervoor dat u zo fijn en prettig mogelijk door het gebouw kunt bewegen. Neem voordat u naar het RHCVV komt het protocol goed door en lees ook wat wij van u verwachten. Dit kunt u hier lezen. Zo werken we samen aan een plezierige bezoekerservaring. 

Mocht u aan de hand van dit formulier nog vragen hebben, aarzel dan niet contact met ons op te nemen via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), telefoon (0346-259425) of chat.

 

Om RHC Vecht en Venen goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.